Get a site

2 Up 1 Down (2013) // Tumi Magnusson:

Foto: Ukendt

// 2013

// Video

I 2013 blev et nyt værk tilføjet til Søndre Campus’ kunstsamling, nemlig værket 2 Up 1 Down af den islandske kunstner Tumi Magnusson. Værket er en video- og lydinstallation fordelt på 5 etager i en trappegang på KUA2. På hver etage er en skærm placeret med medfølgende højtalere indbyggede i væggen.

Indholdet i videoerne er opdelt i tre kapitler. Dag 1, Dag 2 og Dag 3. Hvert kapitel består af et loop der gentages hele dagen. Dag 1 ser man et menneske bevæge sig op af en trappe mens lyden af fodtrin høres fra højtalerne. Den opadstigende bevægelse starter fra nederste etage og fortsætter til øverste, men mennesket skifter ved hver etage. Dag 2 består af videoer af elevatorer der kører op og akkompagneres af lyden af elevatoren, som kører op før den fremkommer på skærmen og åbner sine døre for at åbenbare sit indre. Igen skifter elevatoren karakter ved hver etage. Sidst er Dag 3 anderledes end de andre fordi bevægelsen er nedgående i dette kapitel. Her ses ting der tabes fra øverste etage indtil de lander i kælderen ude af beskuerens synsfelt hvorefter der høres et brag fra højtalerne. Mens genstandene falder høres sagte swoosh-lyde.

Hvad er værk og hvad er virkelighed?

Foto: Ukendt

Elevatorer der åbner sig, som ventede de på at vi skulle træde ind i dem. Lyde af brag og fodtrin, som forvirrer da lydene blander sig med de andre lyde af hverdag og tumult på Søndre Campus. Billeder der inddrager os, sætter vores nysgerrighed i gang når vi skal videre til næste etage for at se hvordan genstanden ændrer form. Tumi Magnussons værk er en rigtig intervention i rummet, det griber ind i rummet omkring det og det leger med en form for dobbelthed i og med at det fletter det fiktive og det virkelige rum sammen.

Tumi Magnusson er en islandsk kunstner født i 1957 og bosiddende i Danmark. Han har i de seneste år beskæftiget sig særligt med video/lyd-installationer, hvor lydsiden spiller en tiltagende stor rolle. I årene 2005-2011 var Magnusson underviser ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Læs mere om Tumi Magnusson hér.

Foto: Ukendt
Tilbage til toppen af siden