Get a site

Kammer (2016) // Mette Gitz-Johansen

Stills fra Kammer

På facaden af bygning 16 ses et enormt værk i form af en knap 90 m2 diodeskærm, også kaldt mediamesh. Dette er Mette Gitz-Johansens værk Kammer skabt i 2016 til Søndre Campus, vendt ud mod Karen Blixens Plads og biblioteket. Det er det eneste værk i Søndre Campus´ kunstsamling som vender ud mod byrummet. Værket består af en 60 minutter lang sekvens hvor rekvisitter i form af genstande, der associeres med studiemiljøet – stole, borde, bøger og lamper – optræder sammen med aktører der ses i performative processer, der væves sammen. Processerne indeholder søgen og fordybelse vist i rekvisitter og aktører, akkompagneret af vekslende lys, farve og skala.

”Videomediet giver mulighed for at arbejde med forskellige rumligheder – dels er der rummet for videoens optagelse, dels er der værkets virtuelle rum og ydermere er der rummet hvor værket vises.– Mette Gitz-Johansen om værket Kammer

Videoinstallationen er ikke permanent og vises foreløbigt kun i en tre-årig periode fra 2016-2019.

Foto: Torben Petersen

Mette Gitz-Johansen er født i 1956 og er dansk billedkunstner. Gitz-Johansen er uddannet fra Skolen for Brugskunst (1976-80) og er medstifter af værkstedsfælleskabet Leifgade 22. Hun har senest været aktuel med gruppeudstillingen ”I det land, der var” (2017) på Birkerød Gl. Præstegård. Læs mere om Mette Gitz-Johansen hér.

Foto: Torben Petersen
Tilbage til toppen af siden