Get a site

Peter Callesen

Peter Callesen er en dansk kunstner født i 1967 og blandt andet uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og Goldsmiths College i London. Callesen gennemgående kendetegn er det hvide A4-papir, som går igen i hans kunst i form af papirudklip, installationer og performances. Hans motiver og temaer er afledt af arketypiske myter og dramaer, som hans brug af babeltårnsmyten i sit værk til Søndre Campus White Words er et godt eksempel på.

Papiret for Callesen har længe været hans fortrukne materiale at arbejde med. Papir er det mest brugte medie til at viderebringe information, og har været det længe. Det er også derfor at vi sjældent oplever dets materialitet i dens egen ret, mener Callesen. Han fjerner i sine værker al den information vi normalt ville finde på papiret og lader det stå tomt. På den måde kan beskueren selv fylde papiret med sin egen mening. Callesen demonstrerer i sine værker at papiret ikke behøver at være fladt og blankt. Han skaber med sin papirkunst tredimensionalitet og rummelighed, og leger med papirets tekstur.

Peter Callesen har udstillet både i indland og udland gennem årene. Hans seneste soloudstilling var Inside Out på Gl. Strand i København 2016-2017 og lige nu er han aktuel med Skindød som går fra d. 5. februar 2018 – d. 10. juni.

For mere information om Peter Callesen kan man besøge kunstnerens hjemmeside www.petercallesen.com

Værker lavet af Peter Callesen på Søndre Campus:

White Words (2016)
Tilbage til toppen af siden